Η ευγένεια είναι ένα θέμα βαθύ και εσωτερικό

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου, που τον κάνουν να θαυμάζει κάποιον περισσότερο από τη γοητεία της πρώτης συνάντησης. O τρόπος που κινείται στο χώρο και τον γεμίζει, ο τρόπος που κοιτάει, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται, ο τρόπος που ψιθυρίζει δυο λέξεις λίγο πριν χαθεί όλη η βραδιά, θυμίζει τους λόγους για τους οποίους αξίζει το ρίσκο και την προσοχή σου. Και είναι τόσο παράξενα, απίστευτα αληθινή και μεγάλη η ευγένεια που σε σαστίζει, σε γοητεύει και σε βγάζει από το αδιέξοδο της πρώτης αμήχανης σκέψης για απόμακρη στάση. Ακόμα, όμως, και δυο λέξεις που εκφράζουν έναν γλυκό θαυμασμό και ενός αυθεντικού κολακευτικού και γοητευτικού λόγου επιβεβαιώνουν την αξιοπρέπεια της αύρας. Αισθάνομαι την τύχη να γνωρίζω και να αναπνέω τον ίδιο αέρα, τις ίδιες στιγμές με μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους.
Λυπάμαι που έχασα αλλά είμαι περήφανη για τα ρίσκα μου, για τις μεγάλες μου διακινδυνεύσεις που, ευτυχώς, επιβεβαίωσαν τον κανόνα μου και την στάση ζωής μου. Πολλές φορές, βέβαια, νιώθεις σαν τη θάλασσα που με το πρώτο κύμα παίρνει όλη την άμμο και ύστερα τραβιέται μέσα. Όμως, για φαντάσου πόσα όνειρα κρύβει ολόκληρη η θάλασσα! Είναι σα να αναμειγνύονται όλα μαζί και να δίνουν την εικόνα αυτής, της απέραντης θάλασσας.
Άξιζε!
Σε εκτιμώ!
Χαίρομαι για σένα!




Κάτι από γαλλικά που αρέσουν κιόλας...
Ζaz
http://www.youtube.com/watch?v=Pm5X17z8O7Y&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xQoRL8Ax8wU

Σχόλια

  1. Μακάρι η πραγματική, πηγαία ευγένεια να ήταν περισσότερο διαδεδομένη. Μακάρι να είχε το αποτέλεσμα που επιθυμείς, αλλά αν δεν γίνεται, τουλάχιστον δεν χάνεις την εκτιμηση κι αυτό είναι πολύτιμο:-)Ωκεανός με όνειρα, όχι απλώς θάλασσα, θα δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στη Μέσα (μας) Μάνη

Οι "Αθηναίες" της Σοφίας Κροκιδά, είναι ένα ταξίδι στον ανθρώπινο χωροχρόνο

Το «Ταξίδι στα Κύθηρα» είναι ένα αληθινό ταξίδι.