156 φορές ελληνική καταδίκη(Κοραλίτο)

Μόλις χθες στο Κοινοβούλιο υπερψηφίστηκαν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα, που θα πλήξουν μικρές και μεσαίες τάξεις! Σύσσωμη η κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ του, σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά! O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος ψήφισε ΟΧΙ στη χθεσινή ψηφοφορία και αμέσως διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ερώτηση: Για ποιον ακριβώς λόγο γίνεται ψηφοφορία αν επιβάλλονται προγραμματικά σαφείς θέσεις στους βουλευτές; Να ζήσει η δημοκρατία, η ελευθερία και η κρίση μας! "Δε θα επηρεαστεί ο ιδιωτικός τομέας", διαβεβαίωνε πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Να, λοιπόν, που μετά τον δημόσιο τομέα οι σαρωτικές αλλαγές στο εργασιακό με συρρίκνωση μισθών και συντάξεων επήλθαν και στον κατά τα άλλα "ευέλικτο" ιδιωτικό τομέα. ΔΝΤ είναι αυτό! Από τη στιγμή που κλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυμουργό, προκειμένου να δανειοδοτήσει μια οικονομικά κατεστραμμένη και ανεπισήμως πτωχευμένη χώρα, με σκοπό τη μακροπρόθεσμη ευημερία της, θα επιβάλλει σκληρά κοινωνικά μέτρα, που φέρνουν ακόμα σκληρότερες και χειρότερες, σύμφωνα με προβλέψεις, μέρες για τη χώρα και τους πολίτες της στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Αυτή είναι η δουλειά του, πώς το λένε!
Πρόσφατα, άκουσα στο ραδιόφωνο τον δημοσιογράφο και δημιουργό του Εξάντα κ. Κώστα Αυγερόπουλο σε συνέντευξη που παρέθεσε να μιλά για την κατάσταση στην Αργεντινή, σε χώρα που επιβλήθηκε το ΔΝΤ. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο υποσιτισμός των παιδιών αυξήθηκε κατακόρυφα τη ίδια στιγμή που ο διεθνής οικονομικός μηχανισμός φούσκωνε τα πνευμόνια του από υπερηφάνια για το "έργο" του και τις ωφέλειες του σε χώρες που δεν γλίτωσαν από την επέλασή του. "Δεν υπάρχουν πια δουλειές. Η Αργεντινή έχει γαμηθεί", δήλωνε ένας Αργεντίνος πολίτης το 2002(Εξάντας, Κώστας Αυγερόπουλος). 28 νεκροί και 200 τραυματίες ήταν ο απολογισμός στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.  Σας παραθέτω αποσπάσματα από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ που με συγκλόνισε ολοκλητωτικά:
http://parodynews.wordpress.com/2010/04/16/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%B1%CF%80%CE%BF/

Δεν πρόκειται ούτε για ψέματα ούτε για καταστροφολογικά σενάρια που σπέρνουν τον πανικό! Είναι η αλήθεια μιας χώρας που πέρασε και αυτή από το μηχανισμό στήριξης και έχασε πολύ από τη μαγεία και την αίγλη της! Θα δανειστώ τη φράση από έναν Αργεντίνο ηλικιωμένο του ντοκιμαντέρ που με συγκλόνισε. "Δεν υπάρχει κόλαση, την κόλαση την πληρώνεις εδώ. Η κόλαση δεν υπάρχει. Εδώ την πληρώνεις..." Μετά από θυελλώδεις αναταραχές η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέβηκε και η χώρα κήρυξε πτώχευση. Η νέα κυβέρνηση αγνόησε τους όρους που επέβαλλε το ΔΝΤ.

"Δεν ντρέπεστε καθόλου για την κατάσταση στην οποία φέρατε τη χώρα μας"; Αυτή ήταν ερώτηση ενός Ιρλανδού δημοσιογράφου στον πρωθυπουργό της χώρας που, πρόσφατα, μπήκε στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης. Ο δημόσιος λόγος που γίνεται η φωνή των πολιτών, δεν γίνεται να κρύβεται πίσω από τις πλάτες των πολιτικών ή των συμφερόντων που υπακούουν πολλοί από αυτούς που τον πρεσβεύουν. Στην Ελλάδα, όλοι οι μεγάλοι δημοσιογράφοι ξαφνικά τάσσονται υπέρ του καλού του λαού, με ύφος λαίκισμού σε μέγιστο βαθμό. Σε δημόσιες συζητήσεις και σε συνεντέξεις πολιτικών, η μόνη αντίρρηση του δημοσιογράφου είναι: "Ναι, ναι τι μέτρα είναι αυτά, μα πώς είναι δυνατόν; αλλά...". Φοβερό επιχείρημα, τρομερός αντίλογος, φέρνει πραγματικά τον συνεντευξιαζόμενο σε δύσκολη θέση. Αυτός είναι ο σοβαρός λόγος πίσω από τα κοστούμια και τις γραβάτες των δημοσιογράφων, κύριοι; Αυτές είναι οι θέσεις σας για την καταστροφική εικόνα της χώρας; Η καινούρια γενιά των δημοσιογράφων που έρχεται και ζει στις αλλαγές, προβλέπω να αλλάζει ολόκληρη τη νοοτροπία του "λειτουργήματος". 
Την τελευταία εβδομάδα, η χώρα έχει παραλύσει, επικρατεί το απόλυτο χάος. Χρεώνομαι τη φράση: "Βρισκόμαστε ανεπίσημα εκτός ελέγχου"! Μια χώρα χωρίς εκπαίδευση, χωρίς υγεία, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς τουρισμό, χωρίς κουλτούρα, χωρίς οργάνωση, χωρίς τίποτα! Μια από τις σπάνιες φορές που όλοι οι τομείς της χώρας μας, προχωρούν ταυτόχρονα σε απεργιακές κινητοποιήσεις και μαζικότατες διαδηλώσεις! Σε απόσταση από κάθε είδους εργασία ακόμα και τα Σ/Κ! Και αυτό είναι ένα στοιχείο καθηλωτικό, δηλωτικό μιας κατάστασης που βιώνει η χώρα και που, δυστυχώς, θα υποχρεωθεί να βιώσει και μελλοντικά. 
Η ΝΔ έκανε λόγο για προβοκατόρικη ενέγεια απευθυνόμενη στο περιστατικό επίθεσης στον κ. Χατζηδάκη εξαιτίας την καταψήφισης των αλλαγών. Σχόλιο: Ναι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να χτυπήσει τη ΝΔ με αντιπρόσωπο τον εν λόγω βουλευτή. 
Και για να κάνω την αρχή: Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ;
Στιγμιότυπο: Ένας άνθρωπος από τη χθεσινή πορεία "κυνηγούσε" έναν σωστά εξοπλισμένο αστυνομικό κι εκείνος έτρεχε να "σωθεί"...
Σχόλιο: Μπορείτε να μου πείτε σε τι κατάσταση τραγελαφική και σουρεαλιστική έχουμε φτάσει;;;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στη Μέσα (μας) Μάνη

Οι "Αθηναίες" της Σοφίας Κροκιδά, είναι ένα ταξίδι στον ανθρώπινο χωροχρόνο

Το «Ταξίδι στα Κύθηρα» είναι ένα αληθινό ταξίδι.