Λαθραία και ανθυγιεινά;

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας. Φτάνει πάλι να μη μείνουμε στις συζητήσεις , να μην κολλήσουν οι πράξεις σε γραφειοκρατικές διαδικασίες ή στην έλλειψη θάρρους των πολιτικών επιλογών. Κακά τα ψέματα το κέντρο έχει γίνει απροσπέλαστο και τη μέρα, τις ώρες αιχμής. Είναι προφανές ότι αφέθηκε με την πρόθεση των εκάστοτε κυβερνήσεων να φτάσει σε τέτοια κατάσταση, προκειμένου να χαμηλώσουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και να αναπλαστεί στην συνέχεια, να θυμίσει το πραγματικό ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αναβάθμιση μετά την υποβάθμιση δηλαδή. Αυτό που θα επισκέπτεται ο τουρίστας, ο εργαζόμενος κτλ.
Όσον αφορά στη συσσώρευση των μεταναστών στην περιοχή αυτή και την εξάπλωση της εγκληματικότητας ειδκά τον τελευταίο καιρό, δεν υπάρχει κακός μετανάστης και καλός Έλληνας. Είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα. Εννοείται ότι καταδικάζουμε τη δολοφονία του άνδρα στη Βικτώρια από μετανάστες. Πρόκειται προφανώς για εγκληματίες. Οι μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα ή αδικήματα δίκαια έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Αυτό, όμως, δεν εξομοιώνει όλους τους μετανάστες, δεν τους κάνει όλους εγκληματίες ή κακούς. Είναι σαν να λέμε: υπάρχουν καλές και κακές φυλές. Είναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρα. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι υπάρχουν και οι κακοί Έλληνες που εκμεταλλεύτηκαν τους ανθρώπους αυτούς για διάφορους λόγους και συνέβαλλαν λιγότερο ή περισσότερο στην σημερινή εικόνα του κέντρου. Το έγκλημα και η βία βρίσκεται πέρα από φυλές και χρώματα.

Άρθρο του Νίκου Τσάκαλου:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4631195
Άρθρο του Δημήτρη Μητρόπουλου:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=13&ct=31&artID=4631252

Σχόλια

  1. Για αυτή την ανάπλαση ακούω χρόνια. Και τελικά δεν βλέπω τίποτα. Εκτός από την ανάπλαση των μεγάλων μαγαζιών και της ανάπτυξης που προσφέρουν στην βιομηχανία της διασκέδασης. Τελικά προτιμώ μια άναρχη Αθήνα από την Αθήνα που εμφανίζεται σε περιοχές όπως το Γκάζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαρτάται τι εννοούμε όταν λέμε άναρχη. Αν εντάσσεται σε αυτό ο φόβος, η παρανομία και οι ρατσιστικές αντιλήψεις που αναπτύσσονται και πλαισιώνουν αυτήν την κατάσταση τότε διαφωνώ. Σ' αυτό που λες πάντως έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι "Αθηναίες" της Σοφίας Κροκιδά, είναι ένα ταξίδι στον ανθρώπινο χωροχρόνο

Στη Μέσα (μας) Μάνη

Το «Ταξίδι στα Κύθηρα» είναι ένα αληθινό ταξίδι.