Σκορπίζοντας

Υπάρχουν στιγμές που σκορπίζουν σε χαμόγελα, σε επιβεβαίωση, σε χαζές ερωτήσεις, σε ανάποδα συμβάντα, σε τραγούδια, σε ανθρώπους, σε φανταστικές ιστορίες, στη σιωπή, στη φαντασία, στην αμηχανία, στην προσφώνηση των "αστεριών" που έχει ουσία, στη νοσταλγία που δεν έχει προλάβει να παλιώσει, στις παράξενες ταυτίσεις, στα σχεδόν άδεια τηλεφωνήματα, στις ματαιωμένες βόλτες, στα χτυπημένα πόδια από τα παπούτσια, στα νέα φιλόδοξα ξεκινήματα, στις συναναστροφές που αναγεννούν.
Ένας γεράκος ανέβηκε στις κυλιόμενες του μετρό και στάθηκε ένα σκαλί πιο κάτω από μένα, στο απαγορευμένο αριστερό μέρος για τους επιβάτες που δεν προχωρούν. Δίπλα μου τοποθέτησε το καροτσάκι του ντυμένο με καρό ύφασμα. Σε 2" έχασε την ισορροπία του και έγειρε προς τα πίσω. Οι επιβάτες που τον ακολουθούσαν στις σκάλες τον συγκράτησαν κι εγώ το καροτσάκι του για να μην κατρακυλήσουν τα πράγματα που είχε μέσα. Ήταν ανέκφραστος και τόσο ήρεμος. Ξανανέβηκε άλλες δυο κυλιόμενες σκάλες για να φτάσει στην επιφάνεια της γης.
Η ζωή επιφυλάσσει πολύ ζωή μέσα της ακόμα κι όταν νομίζουμε ότι λιγοστεύει σιγά σιγά. Κι όταν σκορπίζεται στους αέρηδες, στα χαμένα συναισθήματα, στα πεταμένα φύλλα και στα πιο επίσημα φύλλα τυλιγμένα σε μπορντώ κορδέλες που ελπίζεις να χρησιμεύσουν, σε κόπους και μεράκια που δεν ανταμείβονται, σε στάσεις που δεν περίμενες, συγκεντρώνεται ξανά σε ελπιδοφόρες κινήσεις, σε γοητευτικές μορφές, σε γλυκιές φωνές, σε πατημασιές ενός δαπέδου που μαρτυρούσαν την παθιασμένη ένταση του επαγγέλματος, σε αγάπες που ξέρεις πόσο δυνατές είναι και παντοτινές, σε στιγμές που σε ενημερώνουν πόσο χρήσιμος και δημιουργικός μπορείς να είσαι για σένα και για τους άλλους, σε καιρικές συνθήκες που πάντα παρασύρουν τα μυαλά, σε αναμονές για τα καλύτερα.
Σκορπίστε τα συναισθήματά σας και τη ζωή σας όπου αξίζουν!
Καλό βράδυ!

Fade into you από Mazzy Star
http://www.youtube.com/watch?v=IWvEXChflEE

Σχόλια

  1. δυνατή είναι η ζωή και από μόνη της παλεύει...
    κάθε λεπτό... κάθε στιγμή... σε όποιους δρόμους... σε όποιες σκάλες, κυλιόμενες ή μη... σ' όλες τις αρένες... και αξίζει τούτη η πάλη γιατί μια φορά...
    μετά δεν έχει άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο κείμενο! Δυστυχώς, τα αισθήματα τα σκορπάμε συχνά σε λάθος άτομα, καταστάσεις και σκέψεις. Ας ελπίσουμε ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. καλημέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ

    Δυνατή, δεν έχει άλλη! Θα αξίζει πάντα αυτή η πάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. anidifranco

    Σ' ευχαριστώ! Ζυγιάζουμε τις στιγμές και πάντα η ζωή είναι απρόβλεπτη που μια χαρά αναπληρώνει κάθε στιγμή λύπης!

    Τις καλησπέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στη Μέσα (μας) Μάνη

Οι "Αθηναίες" της Σοφίας Κροκιδά, είναι ένα ταξίδι στον ανθρώπινο χωροχρόνο

Το «Ταξίδι στα Κύθηρα» είναι ένα αληθινό ταξίδι.