Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

20 χρόνια από τότε..

Τα 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου γιορτάστηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα με την παρουσία πολλών πολιτικών προσώπων όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Πολωνός πρόεδρος Λεχ Βαλέσα και ο πρώην σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επίσης ο Γκόρντον Μπράουν, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Επίσης, στο Βερολίνο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η πτώση του τείχους υπήρξε ένα ιστορικό γεγονός το οποίο άλλαξε τα παγκόσμια δεδομένα γκρεμίζοντας την υπάρχουσα Σοβιετική Ένωση και δημιούργησε νέες δυνάμεις στο χώρο της Ευρώπης, όπως λέει σε συνέντευξή του ο κ. Γκορμπατσόφ. Στην πραγματικότητα το Τείχος είχε πέσει πολύ πιο πριν τα πρώτα τούβλα βρεθούν στο έδαφος, με τους κατοίκους εκείνης της νύχτας να υποδεχτούν το συμβάν με ανακούφιση.
Περισσότεροι από 100.000.000 νέοι παρακολούθησαν την επέτειο από την Πτώση του Τείχους. Για τον εορτασμό, 1.000 ντόμινο στήθηκαν προχθές το βράδυ κατά μήκος του σημείου που βρισκόταν το Τείχος ανάμεσα στο Reichstag και Potsdamer Platz.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1072981
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1738129
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6908807.ece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου