Εκλογές "Πολιτικής"

Σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτική η Ν.Δ. προκύρηξε για άλλη μια φορά το γνωστό πλέον σενάριο των πρόωρων εκλογών. Σε κάθε περίπτωση το κυβερνόν κόμμα εμφανίζεται δικαιολογημένο. Ως πρώτο μέλημα του κ. Καραμανλή θα εμφανιστεί η ασπίδα προστασίας της χώρας. Σε περίπτωση νίκης της Ν.Δ. η χώρα θα κερδίσει χρόνο από το ήδη επιβεβλημένο χρονοδιάγραμμα από την Ε.Ε. μέχρι το Νοέμβριο για τη βελτίωση της εθνικής μας οικονομίας και την εκπλήρωση των στόχων. Πράγμα που δε θα κατάφερνε να πραγματοποιήσει χωρίς το άλλοθι των εκλογών. Το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση ήττας της, αφού το χρονοδιάγραμμα παρατείνεται για τις χώρες που βρίσκονται σε εκλογές. Στην πραγματικότητα, κληροδοτεί τη διαχείρηση της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ που η νίκη του μοιάζει πιο πιθανή. Η παγκόσμια πολιτική έχει περάσει σε άλλα πλέον επίπεδα. Λαϊκισμός, αλληκοατηγορίες, επικοινωνιακή πολιτκή, δυναμικές πολιτικές προσωπικότητες χωρίς, ωστόσο, κάποιο υπεύθυνο και αξιόπιστο πρόγραμμα, για το οποίο άλλωστε έχουν εκλεγεί σε αυτές τις θέσεις. Περιτύλιγμα χωρίς περιεχόμενο. Σε οποιοδήποτε επάγγελμα κάποιος που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του απολύεται και μάλιστα ισχύουν και πολύ αυστηροί κανόνες. Στην πολιτική γιατί δεν υπάρχει τέτοια διαφάνεια και εκκαθάριση;
Το μόνο που αποτελεί κεντρικό θέμα στα έντυπα και τα δελτία ειδήσεων είναι ο τρόπος διεξαγωγής του ντιπέϊτ και οι ίντριγκες γύρω από την είσοδο και κυρίως από την έξοδο ορισμένων προσώπων από τα ψηφοδέλτια. Και ποια νοημοσύνη μπορούν να εξαπατήσουν λέγοντας ότι ο κ. Βερελής απορρίφθηκε από τη διεκδίκηση βουλευτικής θέσης επειδή σήκωσε κεφάλι στον κ. Παπανδρέου; Και ποιον ενδιαφέρει εν τέλει. Μάλλον όσους στην περιφέρειά του θα τον ψήφιζαν κλείνοντάς του με νόημα το μάτι για κάποια μελλοντική αποκατάσταση.
Το καθιερωμένο dedate των πολιτικών θα γίνει και αυτή τη φορά, μόνο που συζητάται ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος όσον αφορά στη διεξαγωγή του. Ακούστηκε η μονομαχία μεταξύ μόνο των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Και ήρθε και η μετέπειτα αντίδραση από τον κ. Τσίπρα ο οποίος έκανε λόγο για αδικία. Σωστό. Αν σκεφτεί κανείς ότι από τα πέντε συνολικά κόμματα που είναι στη Βουλή μόνο τα δύο ουσιαστικά θα πάρουν μέρος στην προεκλογική επικοινωνιακή πολιτική, πρόκειται για καταφανή και κραυγάζουσα αδικία. Όμως, γιατί δε δίνεται η ευκαιρία και στα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα εκτός Βουλής να δώσουν το στίγμα τους, συμμετέχοντας σε αυτήν την καθόλα δημοκρατική διαδικασία; Σε αυτήν την περίπτωση ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε και κανείς άλλος βγήκε να μιλήσει για αδικία.. Κρίμα στην κατ'επίφαση δημοκρατία μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιούλικα Σκαφιδά

Στη Μέσα (μας) Μάνη

Οι "Αθηναίες" της Σοφίας Κροκιδά, είναι ένα ταξίδι στον ανθρώπινο χωροχρόνο